Casamaggiore
= de grens Umbrie/Toscane
= een heerlijk groot zwembad voor u alleen
= rust en panoramische uitzichten, maar historsiche steden op kleine afstand
= veel privacy
= ruime eigen parkeergelegenheid
= 1 luxe keuken met vaatwasser en oven
= 2 zeer ruime slaapkamers MET AIRCO
= 2 tolietten
= badkamer
= wifi in huis, tuin en bij zwembad
= ruim aanbod zenders TV (NL.)
= fruit uit de tuin
= gastvrije Nederlandse service met Italiaanse passie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.casamaggiore.nl

Het directe uitzicht op Gioiella. Casamaggiore is een klein dorpje met slechts een paar honderd inwoners. In zowel Gioiella als Pozzuolo (beiden op 2 km. afstand) vindt u kleine kruideniertjes, postkantoor en apotheek. Pozzuolo heeft een aantal lokale restaurants met uitstekende pizza's rond de € 5,- a € 6,- Vanuit de vakantiewoning kunt u een aantal mooie wandelingen maken richting de olijvenvelden of het meer van Montepulciano.

http://www.casamaggiore.nl

CASTIGLIONE DEL LAGO
Dit gezellige stadje op 7 km. afstand heeft alles: een prachtig historsch centrum met knusse winkeltjes, restaurantjes en prachtige doorkijkjes op het meer van Trasimeno, gezellige restaurants aan het water, een aantal strandjes. Bovendien bevinden zich hier een aantal grote supermarkten (Coop, Lidl, Eurospin, Conad) divesre bakkers, slagers, kleingzaken. Op weonsdagochtend kunt u de gezellige markt bezoeken. Het Museum Ducca della Corgna met de aangrenzende Rocca (waar in de zomermaanden vaak festivals, concerten en filmvoorstellingen worden georganiseerd) geven een mooi beeld van de historie van deze stad.

http://www.casamaggiore.nl

FIRENZE
Pak vanuit Castiglione del Lago een dagje de trein naar Firenze (Florence). In ruim een uur sta je midden in het beroemde centrum van deze stad van de schone kunsten. De beroemde hoogtepunten zijn allemaal op wandelafstand.

http://www.casamaggiore.nl

MONTEPULCIANO
Deze stad is bekend om haar kwalitatief goede rode wijn, de Nobile. In en rond de stad zijn diverse wijnproeverijen en goede restaurants. Montepulciano leent zich uitstekend voor een dagje de stad verkennen. In de zomer worden er altijd exposities georganiseerd en de kerken zijn zeer de moeite waard.

http://www.casamaggiore.nl

PERUGIA
Ook de hoofdstad van Umbrie heeerf een prachtig historisch centrum. Pak vanaf de snelweg de minimetro naar boven. Naast de kerken en musea is perugia vooral bekend om haar chocolade...

http://www.casamaggiore.nl

CORTONA

http://www.casamaggiore.nl

http://www.casamaggiore.nl

http://www.casamaggiore.nl

http://www.casamaggiore.nl

http://www.casamaggiore.nl

PER AUTO

..... voor Zwitserland heeft u een vignet nodig. Aan de grens te koop, maar we adviseren deze van te voren te bestellen via de ANWB
€ 34,-https://www.anwbvignetten.nl/zwitserland
. indien u via Oostenrijk reist, dient u ook in het bezit te zijn van een vignet
€ 25,50
https://www.anwbvignetten.nl/oostenrijk
. tolgeld Italie. Vanaf Como A1 tot de afslag Perugia betaalt u op sommige lange afstanden tolgeld. Soms een paar euro, de lange stukken meer. In totaal rond de € 30,- per reis van de grens tot Casamaggiore. Advies: credit card!http://www.dewijdewereld.net/reizen/tolwegen-en-tolgelden.htm#ital
. overnachten onderweg: we raden aan via Booking.com iets te reserveren. U toets de gewenste plaats en datum in en het programma geeft alle beschikbare hotels. Absoluut aan te raden. http://www.booking.com/
. U ontvangt van ons een uitgebreide routebeschrijving + plattegrond, omdat sommige GPS-systemen bij een ander dorpje uitkomen.

PER VLIEGTUIG

Goed nieuws: vanaf 18 april vliegt Transavia 4 x per week Rotterdam-Perugia (op zondag, maandag,woensdag en vrijdag)! Dit vliegveld ligt op ongeveer 45 km van Casamaggiore.

Het loont absoluut de moeite om even wat tijd te investeren in googelen naar goedkope vluchten. Met name in de zomermaanden worden er extra vluchten ingezet. Met de goedkope maatschappijen is het mogelijk om -vooral op 'onhandige' tijden- goedkoop een enkele reis te boeken (naar Rome, Pisa) Ryanair heeft een lijn tussen Eindhoven en Pisa, twee uur rijden van ons huis. Via Transavia zijn er soms aanbiedingen van vluchten vanaf Rotterdam en Amsterdam richting Rome. Maar de belangstelling voor Italië groeit en er komen steeds meer maatschappijen en bestemmingen bij. Via internet is het gemakkelijk om de beste optie te vinden. Het voordeel van vliegen op Pisa is dat het een kleine luchthaven betreft; alles gaat hier relatief snel. Voor het ophalen van een huurauto moet u echter een stukje lopen. Tegenwoordig maken meer gasten gebruik van de lijn Brussel-Perugia: Perugia is een kleine en efficiente luchthaven en slechts 3 kwartier rijden van Casamaggiore.

. voor vluchten vanaf Amsterdam naar Pisa
http://www.transavia.com
http://www.vueling.com
http://www.tuifly.com
  voor vluchten vanaf Amsterdam naar Rome
http://www.easyjet.com

http://www.vueling.com
. voor vluchten vanaf Rotterdam naar Rome
http://www.transavia.com
http://www.tuifly.com
. voor vluchten vanaf Eindhoven naar Rome en Pisa http://www.ryanair.com
. vanaf Brussel-Charleroi zijn er rechtreekse vluchten naar Perugia (60 km vanaf Casamaggiore) http://www.ryanair.com

HUURAUTO
Het is steeds gemakkelijker om tegen scherpe tarieven van te voren een auto te huren. een beetje prijzen vergelijken scheelt een hoop. U kunt voor rond de € 15,- per dag een auto huren. In combinatie met een goedkope vlucht is het absoluut goedkoper dan met eigen vervoer te komen. Op de luchthavens is alles duidelijk aangegeven. Wij adviseren de internationale Travel Jigsaw omdat zij automatisch voor u de goedkoopste auto zoeken, de link hieronder is alvast doorgeschakeld naar de Italiaanse collega's

. huurauto: http://www.enoleggioauto.it/

TREIN
Om de prachtige plaatsen als Arezzo en Firenze te bezoeken maken wij graag gebruik van de trein in Castiglione del Lago (op slechts 7 kilometer van Casamaggiore). Het is ontspannen, je komt in het centrum aan, geen parkeerproblemen en de rit door het landschap is zeker de moeite waard. Er vertrekken meerdre keren per dag treinen; hiervoor hoeft niet gereserveerd te wordenIn Castiglione zijn parkeerplaatsen naast het stationsgebouw (gratis parkeren) De kaartjes zijn in een automaat te koop. Zorg voor gepast geld, want de automaat wisselt niet (tegoed-voucher) Vergeet niet deze na aankoop uw kaartje in de afstempelautomaat te stoppen. Site van de trein is: www.trenitalia.it Voor de snellere trein verbindingen is het station in Chiusi, ca 18 km van Casamaggiore naar Rome en Firenze een optie.

. spoorwegen Italie http://www.trenitalia.it

VEERDIENSTEN Lago di Trasimeno
APM verzorgt de veerdiensten over het lago di Trasimeno (Service Navigazione Lago Trasimeno) vanuit Castiglione kunt u varen naar de eilanden Maggiore en Polvese, alsmede naar Passignano, Tuoro en San Feliciano Zeker de moeite van een dag tocht waard. Ook een fiets mag tegen betaling mee.

. APM, tarieven
www.apmperugia.it
. APM diensttijden
http://www.apmperugia.it/canale.asp?id=27

HET WEER

. een praktische site voor het weer in Umbrie
http://www.meteo.it


GOLF
In de directe omgeving vindt u een aatal prachtig aangelegde golfbanen

http://www.golflamborghini.it/ 9 holes, nabij Panicarola, Panicale (18 km)
http://www.golfclubvaldichiana.it/ 9 holes, nabij de oprit naar de A1 Val di Chiana, Bettolle (20 km)
http://www.antognollagolf.com/ 18 holes, tussen Perugia en Umbertide (0ngeveer 50 km)
http://www.golfclubperugia.it/ 18 holes, op de weg naar Perugia (30 km)

FIETS/scooter
De route rondom het Lago Trasimeno is bekend en geliefd: ruim 90 kilometer vrijwel vlakke fietspaden in de natuur met prachtige uitzichten over het meer. Rondom het appartement kunnen diverse andere fietsroutes gereden worden, waaronder de aangelegde Sentiero della Bonifica. De meeste routes staan met bordjes goed aangegeven. Fietsen kunnen in Castiglione del Lago worden gehuurd, maar uiteraard kunnen gasten ook hun eigen fietsen meebrengen.

WANDELEN
Rondom de accomodatie kunt u alle kanten op: het glooiende landschap leent zich uitstekend voor heerlijke wandeluren met schitterende vergezichten. In de diverse cultuursteden in de omgeving kunt u gebruik maken van aangeboden wandelroutes.